Partnerrelaties/ Relatietherapie

Het samengaan met de liefde van je leven gaat tegelijkertijd gepaard met veel emoties. De liefde stroomt en samen maken jullie veranderingen mee van waaruit je zowel gezamenlijk als persoonlijk groeit. In deze beweging van openheid en intimiteit zit de kracht van een relatie. Maar diegene waar je het meest van houdt kan je ook het diepste kwetsen.

Het kan voelen alsof je geen kant meer op kunt. De glans is er vanaf en er zijn ergernissen. De relatie is bv. verstoord door drukte op het werk, ziekten, de komst van kinderen of doordat er iemand anders belangrijker is gebleken. Seksueel loopt het niet goed of was dit altijd al niet.

Relatietherapie kan hulp bieden de relatie weer op het juiste spoor te krijgen. Ik help jullie de richting te vinden om samen aan jullie relatie te willen en kunnen werken. Het weten waarom de relatie tot stilstand is gekomen is hierbij van ondergeschikt belang. Door op zoek te gaan naar dieperliggende gevoelens kunnen jullie de liefde voor elkaar opnieuw ervaren. De liefde stroomt weer en jullie voelen je veilig!

Ik gebruik hiervoor de werkwijze Emotionally Focused Therapy. Het boek “Houd me vast” van Sue Johnson geeft je hierover meer informatie.En ik heb training gevolgd bij John en Julie Gottman. Schrijvers van o.a de 7 principe,s van een goede relatie!

Ook als het besluit is genomen de relatie te beëindigen gaat dit meestal gepaard met spanningen, verdriet en schuldgevoelens. Als er kinderen zijn kan er een lastige periode aanbreken. De zoektocht naar jezelf “Wie ben ik zonder mijn partner?”  kan je in verwarring brengen. Ik kan je helpen de relatie goed af te ronden. Voorkomen dat je “oud zeer” bij je blijft dragen maakt dat je een nieuwe relatie open en zeker aandurft zonder in dezelfde patronen te vervallen.

Verder bied ik ook hulp en begeleiding als je, om wat voor reden dan ook, geen relatie aan kunt gaan.Of als het je niet lukt een relatie vast te houden.